Need help? call us +86-13916614261


Welcome to our Online Store!



How to solve the problem of vacuum pump not pumping out of liquid

In short, vacuum pump is a device that can produce and maintain vacuum in a confined space by various methods. If the vacuum pump is not operated properly, it will often fail. The common faults of vacuum pump in daily production include low vacuum degree; the bearing part of the pump is heated too high; the motor and vacuum pump are abnormal; the vacuum pump leaks oil and oil injection; the vacuum pump starts difficult; the vacuum pump can not pump liquid.


How to maintain the vacuum pump is that the vacuum pump can not pump liquid? This problem, give detailed solutions, help everyone to eliminate the vacuum pump fault, so that the vacuum pump play its maximum role.


Vacuum pump can not pump liquid, how to carry out vacuum pump maintenance? There are eight cases that can lead to the vacuum pump not pumping out of liquid.


1. No liquid filled


Solution: refill pump


2. Blocked suction, outlet or pump flow path


Solution: removing debris


3. No exhaust gas in suction pipe or pump


Solution: repair and clean the gas by suction pipe


4a7b1ff14e9b1db5586686d9cad25338.jpg

4. Suction height is beyond the allowable range


Solution: press the pump again according to the allowable suction height


5. Too thin press out line, too much loss on the pipeline


Solution: replace the suitable press out line


6. Use lift exceeds design lift


Solution: re select pump


7. A medium that delivers heat and Volatility


Solution: reduce suction range or use reverse irrigation as per installation


8. The turn is reversed


Solution: correct steering


Related Products

Multi stage centrifugal blower

Multi stage centrifugal blower

Product Details

HIQ-1400VF vacuum atmosphere furnace

HIQ-1400VF vacuum atmosphere furnace

Product Details

CL Sereis liquid ring compressor in cond

CL Sereis liquid ring compressor in cond

Product Details

Low price Industrial Circulating water v

Low price Industrial Circulating water v

Product Details